Κυριακή 27 Φεβρουαρίου 2011

Η δασκάλα βάζει έκθεση στα παιδιά με θέμα "το βουνό".
Όλα τα παιδιά έγραψαν κάτι σχετικό. Ο Τοτός έγραψε "H πατρίδα μας έχει πολλά βουνά. Σ´ ένα από αυτά τα βουνά ζει και ο παππούς μου. Ο παππούς μου έχει μια άσπρη και μια μαύρη αγελάδα. Επίσης έχει κι έναν ταύρο. Ο ταύρος πηδάει την άσπρη αγελάδα". Η δασκάλα δεν του λέει τίποτα.
Την επόμενη εβδομάδα το θέμα ήταν "οι λίμνες". Όλα τα παιδιά έγραψαν κάτι σχετικό. Ο Τοτός έγραψε "Η πατρίδα μας έχει πολλές λίμνες. Μερικές απο αυτές είναι στα βουνά. Σ´ ένα από αυτά τα βουνά ζει και ο παππούς μου. Ο παππούς μου έχει μια άσπρη και μια μαύρη αγελάδα. Επίσης έχει κι έναν ταύρο. Ο ταύρος πηδάει την άσπρη αγελάδα". Η δασκάλα πάλι δεν του λέει τίποτα.
Την επόμενη εβδομάδα το θέμα ήταν "τα ποτάμια". Ολα τα παιδιά έγραψαν κάτι σχετικό. Ο Τοτός έγραψε "Τα ποτάμια πηγάζουν από το βουνα. Σ´ ένα από αυτά τα βουνά ζει και ο παππούς μου. Ο παππούς μου έχει μια άσπρη και μια μαύρη αγελάδα. Επίσης έχει κι έναν ταύρο. Ο ταύρος πηδάει την άσπρη αγελάδα". Αυτή τη φορά η δασκάλα εκνευρίζεται και του λέει :
- Τοτό, δεν φτάνει που ξεφεύγεις εντελώς από το θέμα, γράφεις και λέξεις που δεν επιτρέπονται!!
- Ποιες είναι αυτές οι λέξεις κυρία;
- Έγραψες τη λέξη πηδάει ενώ θα μπορούσες να το γράψεις διαφορετικά. Πως να το γράψω κυρία? Θα μπορούσες να γράψεις ότι ο ταύρος έκανε έκπληξη στην άσπρη αγελάδα. Συγνώμη κυρία δεν θα το ξανακάνω είπε ο Τοτός.
Την επόμενη εβδομάδα το θέμα ήταν "η θάλασσα".
Όλα τα παιδιά έγραψαν κάτι σχετικό. Ο Τοτός έγραψε "Στη θάλασσα χύνονται τα ποτάμια της πατρίδας μας τα οποία αυτά ποτάμια πηγάζουν απο τα βουνά της πατρίδας μας. Σ´ ένα από αυτά τα βουνά ζει και ο παππούς μου. Ο παππούς μου έχει μια άσπρη και μια μαύρη αγελάδα. Επίσης έχει κι έναν ταύρο. Ο ταύρος έκανε έκπληξη στην άσπρη αγελάδα. Πήδηξε τη μαύρη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου